What are the DApps

Vilka är DApps? Expertens förklara på två enkla sätt

Vad är DApps

Uppfinningen av nya applikationer blir nu så populär i den nuvarande världen. Ingen äger den här typen av applikationer. Så det är ganska svårt att stänga av den. Dessutom kan den inte ha driftstopp. Du kanske eller kanske inte har hört namnet på DApps. Så frågan är Vad är DApps

Det kan låta galet. Men det är det verkligen inte.

Sådana typer av nya uppfinningar av applikationer som är så populära i våra dagar. Så dessa är kända som DApps (decentraliserade applikationer).

Vilka är DApps?

DApp är en förkortning av Decentralized Application.

Om backend-koden körs på centraliserade servrar. DApp backend-kod körs vanligtvis på ett decentraliserat peer-to-peer-nätverk. Vilket gjorde peer-to-peer-transaktionen.

En av de mest underliggande teknologierna för DApps är Blockchain.

Om vi ​​vill veta mer om Blockchains historia kommer den första kryptovalutan Bitcoin först. Efter uppfinningen av Bitcoin kom Blockchain. Och denna Blockchain är en distribuerad huvudbok över hela världen, som registrerar alla transaktioner på den offentliga huvudboken.

Så, här kommer vi. Den digitala valutan Bitcoin, som har decentraliserat pengar, är bara ett exempel på en DApp.

På samma sätt fungerar andra DApps, som Ethereum, altcoin och andra, som är byggda på Blockchain-teknik på samma sätt. Vad är DApps

Funktioner hos DApps

Därför är definitionen av DApps inte begränsad till bara 1-2 rader. Som en decentraliserad applikation måste den uppfylla vissa specifika egenskaper. Annars kommer den inte att kvalificeras som en DApp.

Så här är funktionerna i DApps:

  • De måste köras på blockchain i en decentraliserad process
  • Det är en öppen källkod som är tillgänglig för alla
  • Ingen person eller grupp kommer att kontrollera tokens
  • De kommer att generera DAPP-tokens för att driva sig själva
  • Framgångsrika gruvarbetare belönas med tokens.
  • Den har också decentraliserad fyllningsförvaring

Typer av DApps

Det finns tre typer av DApps. Ethereum-förespråkare med tanken på att decentralisera “alla saker” har klassificerat dem i tre kategorier.

De först typ av Dapp är apparna som hanterar pengar. Användare kan göra transaktionen med andra användare med hjälp av en blockchain. Och kryptovaluta måste göra transaktioner.

För det andra, i den här typen av appar är pengar involverade här. Utanför blockkedjan blandar den pengar med information. Vad är DApps

Till exempel släpper ett försvarsföretag pengarna efter att det fått bekräftelse från leverantören att de har nått sin destination.

Med smarta kontrakt på blockchain kan användare och köpare göra transaktionen utan mänsklig inblandning.

För det tredje, och är finalen. Denna typ inkluderar röstning och ett styrningssystem. Du kanske har känt till Decentralized Autonomous Organization (DAO). I synnerhet är det en av de ambitiösa raserna DAPP.

Det är decentraliserade, ledarlösa organisationer på blockkedjan. Kör den i enlighet med den programmatiskt definierade regelns uppfattning. Och allt detta handlar om vilka enheter som kan vara medlemmar, hur många medlemmar som får rösta. Dessutom, vilka typer av aktiviteter eller affärer de kan vara engagerade i, och hur värdefulla eller medel och tokens utbyts.

Efter alla dessa aktiviteter släppte den det. Vad är DApps

Hur kan du skapa din egen DAPP?

Resurser finns alltid tillgängliga på webben. Det finns en källa om hur du ska börja lära dig att utveckla en DApp. Men det finns ett mest populärt alternativ för nybörjare. Och det är ett Ethereum-utvecklingsramverk av ConsenSys.

Dessutom finns det ett annat populärt ramverk för smart kontraktsutveckling. Det är möjligt genom och för Ethereum blockchain.

Nu bestämmer du på vilket sätt du vill börja eller ta reda på våra fler artiklar:

Vad är Blockchain?

Vad är Ethereum?

Hitta våra topp 10 decentraliserade utbyten.

Slutlig tanke, Dapp är en decentraliserad applikation där människor kan få oberoende användning. För ett ögonblick kan du kolla dessa webbplatser för att få DAPPs idéer. Golem, Augur, Statusetc.

Leave a Comment

Your email address will not be published.