Vad kan jag köpa med Bitcoin & Ethereum

Kryptovaluta kan vara en virtuell plattform men det har visat sig vara en riktig guldgruva för ett fåtal handlare. Det enda problemet är: Var ska man spendera det guldet?

Du hör mycket prat i den populära pressen om hur mycket Bitcoin är värt, hur kryptovalutor förändrar världen och hur blockkedjetekniken skulle kunna underbygga allt vi gör i framtiden.

Men en sak du sällan hör talas om är vad du faktiskt kan spendera din kryptovaluta på på marknaden.

Och det verkar vara lite konstigt för en valuta som är tänkt att omforma hur vi gör allt från att betala räkningar till att köpa mat.

Det beror förmodligen på att processen inte är så lätt som många skulle vilja – och förmodligen inte så vanlig som vissa av oss hoppas.

Ändå finns det en uppsjö av online-återförsäljare och tjänster som låter dig köpa varor, överföra din kryptovaluta till ett betalkort i fiat-valuta eller till och med köpa ädelmetaller. Det är dock inte allt, eftersom vissa flygbolag och resereservationswebbplatser börjar acceptera betalningar med kryptovaluta. Heck, du kanske till och med kan få dagliga förnödenheter från lokala butiker som accepterar kryptovalutabetalningar när du hittar dem med hjälp av en av många onlinekataloger.

I den här artikeln kommer vi att dela några av de bästa sajterna vi har hittat på Internet samt några andra vägar där du kan spendera din kryptovaluta – specifikt Bitcoin och Ethereum.

Innan dess kommer vi dock att prata om hur Bitcoin och Ethereum fungerar som överföringsmedium. De är i princip lika i funktion, med några små skillnader, men de är väldigt olika i värde och förekomst på marknaden.

Vad kan jag köpa med Bitcoin & Ethereum: Hur Bitcoin fungerar


Bitcoin började ursprungligen livet som ett öppen källkodsprojekt av Satoshi Nakamoto och har sedan dess blivit den dominerande kryptovalutan på de flesta börser. Bitcoins avslöjas genom en process av algoritmisk crunching som kallas mining och transaktioner verifieras genom offentliga noder. De registreras sedan i en distribuerad reskontra som kallas “blockchain”.

Att köpa Bitcoin är kanske en mycket enklare process än vad det är för någon annan kryptovaluta för närvarande där ute. Populära utbyten som Myntbas erbjuda användare möjligheten att byta fiat-valuta mot bland annat Bitcoin, medan andra börser till och med tillåter konvertering av en kryptovaluta till en annan som Bitcoin.

Efter att ha köpt Bitcoin kommer de flesta användare att behöva ha sina mynt i en plånbok för att kunna använda dem. Den här delen av processen är skrämmande för vissa användare, även om den inte borde vara det. Plånböcker är platser som säkert lagrar dina Bitcoins offline och borta från hackare. Att hålla dem på en börs gör dem sårbara för att börsen hackas och dina mynt stjäls. Dessutom är det svårare att köpa saker på kryptovalutamarknader om du inte har dina mynt i en plånbok först.

Se det som att gå in i en butik utan att ha kontanter för att betala för de saker du vill ha.

Vad kan jag köpa med Bitcoin & Ethereum: Hur Ethereum fungerar


Ethereum, liksom Bitcoin, är en öppen källkod, blockchain kryptovaluta med den extra fördelen av smarta kontraktsexekveringsfunktioner. Ethereum kom ut på marknaden 2015 och har mer eller mindre spelat en sekundär roll till den hajpade Bitcoin.

En exploatering 2016 gjorde att kryptot delades upp i två segment: Ethereum och Ethereum Classic, där det första är det föredragna mediet än idag. Liksom Bitcoin handlas Ethereum på de flesta större börser och kan hållas i en e-plånbok. Du kan hitta Ethereum (och dess gaffel, Ethereum Classic) på de flesta större kryptovalutabörser som Coinbase eller Binance.

Faktum är att för att köpa varor och tjänster med Ethereum eller överföra dem till ett medium som kan göra det, måste du hålla din Ethereum i en e-plånbok. En av fördelarna med Ethereum framför Bitcoin är att du kan utföra smarta kontrakt och myntet har en lägre prispunkt (i pressen).

Som den näst vanligaste kryptovalutan där ute är det inte heller svårt att hitta någon som är villig att ta Ethereum. Som sagt, fler handlare kommer att acceptera Bitcoin än Ethereum, åtminstone under överskådlig framtid. Det kan vara något du vill ha i åtanke när du försöker välja mellan Ethereum och Bitcoin som ditt föredragna transaktionssätt.

Vad kan jag köpa med Bitcoin och Ethereum


Bitcoin och Ethereum används fortfarande huvudsakligen som transaktionsmedier på kryptovalutabörser och de flesta som köper och håller dem gör det för att handla med dem senare.

Det betyder inte att du inte kan spendera det på verkliga saker, men branschen är fortfarande i sin linda vilket innebär att dina alternativ är något mer begränsade. Det enklaste sättet att utöka din uppsättning alternativ är att gå till företag som använder Bitcoin och uppmuntra andra att börja acceptera det. Många tjänster är specialiserade på att överföra värdet av din Bitcoin eller Ethereum till ett förbetalt betalkort eller annat fiat-valutakonto.

Och även om dessa uppfyller kravet på frågan “vad kan jag köpa med min Ethereum eller Bitcoin?”, kommer de inte riktigt till kärnan i saken. Här är några ställen som accepterar Bitcoin eller Ethereum som ett transaktionsmedel, utan att behöva gå emellan.

Vad kan jag köpa med Bitcoin och Ethereum: Köp palladium-, platina-, guld-, silver- eller kopparstänger och mynt från JM Bullion, APMex och Storbritannien-baserade Sharps Pixley


En av de coolaste sakerna du kan köpa med Bitcoin är ädelmetaller.

Detta är inte bara något oväntat, utan det ger också ett enkelt sätt för Bitcoin-innehavare att konvertera sin kryptovaluta till ett icke-fiat-innehav som fortfarande har universell användning.

I grund och botten kan du gå till JM Bullion och köp alla typer av palladium-, platina-, guld- och silverprodukter och betala med allt med ditt Bitcoin-konto.

Det som gör detta unikt är att du bokstavligen byter ut en valuta mot en annan utan att använda fiat-valuta. Eftersom ädelmetaller har marknadsvärden i fiat-valutor precis som kryptovaluta, är att köpa ädelmetaller som att hoppa över mellanhanden så att säga.

Du kan konvertera dina Bitcoin-vinster till materiella tillgångar som guld- och silvertackor som du sedan kan sälja tillbaka till JM Bullion eller på din lokala handelsbörs.

Vad kan jag köpa med Bitcoin & Ethereum: Betala för flyg med CheapAir.com


Kanske vill du betala för ditt nästa flyg med Bitcoin? Det kan du göra på CheapAir.com. Expedia brukade erbjuda den här tjänsten, men de gör det inte längre.

Faktum är att många av dessa boknings- och bokningswebbplatser undviker kryptovalutabetalningar på grund av volatiliteten i deras värde. Detta gör CheapAir.com till ett unikt företag.

Under tiden, Surf Air, ett privat flygbolag i USA, accepterar både Ethereum och Bitcoin för flygbokningar. Det kanske inte betyder så mycket om du inte är baserad i USA, men för de amerikanska resenärer som vill spendera Bitcoin och Ethereum på sin nästa resa är Surf Air ett spännande alternativ.

För de av oss som verkligen är kryptorika och vill ha en extra lång resa, Virgin Galactic enligt uppgift accepterar Bitcoin-betalningar för sina bokningar av rymdflyg.

Vad kan jag köpa med Bitcoin & Ethereum: Köpa videospel


Det finns förmodligen fler alternativ för detta än vi kan lista här men vi har ett stort namn inom hemmakonsolspel som accepterar Bitcoin-betalningar: Microsoft.

Fastän Valves Steam-plattform har för länge sedan doppat ur nischen för kryptovalutabetalningar, Microsoft återdedikerade sig till att erbjuda kunderna alla möjliga sätt att betala och nu kan de flesta Microsofts appar och spel betalas med Bitcoin.

Vad kan jag köpa med Bitcoin & Ethereum: Köpa saker på Overstock.com


När det kommer till entusiastiska användare av kryptovalutateknologi som betalningssystem är det få som kan konkurrera med Overstock.com.

Vid ett tillfälle erbjöd företaget 40 olika betalningsmetoder för kryptovaluta, där Bitcoin och Ethereum naturligtvis dominerade toppen av listan.

Overstock har ett enormt urval av varor från hemartiklar till elektronik och kläder. Om de inte har det, är det osannolikt att du hittar det. Detta gör Overstock till en av de enskilt största e-handelssidorna för att stödja Bitcoin- och Ethereum-betalningar på Internet. Från och med pressen kan du använda kryptovaluta för att betala för saker på Overstock.com på en stationär eller bärbar dator, men du kan ännu inte göra det via en mobil enhet.

Vad kan jag köpa med Bitcoin & Ethereum: Andra tjänster


Ett annat sätt att spendera dina Bitcoin och Ethereum på Internet är genom välgörenhet. BitHope och BitGive är två företag som är specialiserade på detta och det amerikanska finansföretaget Fidelity erbjuder också sin Fidelity Charitable-tjänst.

Naturligtvis, om du vill spendera din Bitcoin eller Ethereum i den verkliga världen, finns det några platser som kommer att acceptera det som en form av betalning. Det första du måste göra är att hitta dem.

Ett sätt att hitta dessa företag är genom webbplatser som SpendBitcoins eller CoinMap. Dessa webbplatser uppdateras regelbundet med de senaste butikerna och tjänsteleverantörerna nära dig som accepterar kryptovalutabetalningar.

Detta är förmodligen det mest specialiserade sättet att spendera Bitcoin och Ethereum, men om du hittar en lokal leverantör, försök att stödja dem. Kryptovaluta som betalningsform kommer inte att gå någonstans om vi inte faktiskt använder den för att betala för saker trots allt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.