Ethereum Virtual Machine (EVM)

Vad är Ethereum Virtual Machine (EVM)? 1 Förklarar Easy Way

Ethereum Virtual Machine (EVM)

Blockchain är ryggraden i alla kryptovalutor. Och nu växer den för snabbt över hela världen. Därför finns det många applikationer eller projekt som kör blockchain eller löser mänskliga problem. Som kryptoentusiast kan du ha stött på koncept som smarta kontrakt och Ethereum Virtual Machine (EVM).

Men smarthet visar om du har en klar uppfattning eller inte om dem. Om du är smart, då måste du tänka på vad de är? Hur kommer de? Hur fungerar de? Och bla bla bla.

Tyvärr är det många som fortfarande inte känner till den underliggande tekniken för Blockchain. Så låt oss börja med Ethereum Blockchain. Och vi kommer att fokusera mycket på Ethereum Virtual Machine (EVM) som en Ethereum Blockchain.

Vad är Ethereum Virtual Machine (EVM)?

Ethereum Virtual Machine (EVM) bearbetar och utför smarta kontrakt. Det är en typ av blockchains underliggande teknologi, som kopplar transaktionerna till nätverket. Helt enkelt att säga, det är Ethereum Blockchain.

För att säkerställa säkerhet och upprätthålla förtroende, körs mjukvara på datorn av Ethereum utnyttjar flera noder precis som alla blockkedjor. Varje nod som driver programvara genom att delta i Ethereum-protokollet genom att använda sin dator är känd som Ethereum Virtuell maskin (EVM).

Det är bara definitionen av EVM, men du måste känna till dess nyckelroll. För det första säkerställer det säkerheten genom att förhindra Denial-of-service-attacker. I den nuvarande världen är denial-of-service den mest framväxande utmaningen inom kryptoindustrin.

För det andra tolkar och utför Ethereum Virtual Machine smarta kontrakt samt programmeringsspråket Ethereum. Samtidigt garanterar den kommunikation utan störningar.

Vad gör EVM exakt?

Allmänt, EVM utför transaktionerna på Ethereum Blockchain. Här diskuterar vi några av EVM:s aktiviteter:

För det första bekräftar EVM transaktionen med signaturens giltighet, det korrekta antalet värden samt icke-matchningars transaktion för det specifika transaktionskontot. Om transaktionen inte överensstämmer kommer den att returneras som ett fel.

För det andra, gay betalning med Ether beräknar transaktionsavgiften som krävs och initieras.

Slutligen utför den överföringen av medel från digitala tillgångar till den nominerade eller tilldelade adressen.

Observera att innan du gör någon transaktion, se till att du har tillräckligt med gas eller eter. Om du inte lägger tillräckligt med Ether kommer transaktionen att rullas ut igen. Som ett resultat kommer du att förlora transaktionsavgiften. Eftersom transaktionsavgiften inte återbetalas. miner accepterar det som betalning.

Dessutom har du kanske tänkt att om mottagarens adress är felaktig, skulle en transaktion misslyckas? I svaret på denna fråga gör det ingen skada. EVM återbetalar det skickade beloppet samt transaktionsavgiften.

Men jag skulle vilja säga, misslyckad transaktion berodde på ett fel på mottagarens adress ingen gruvarbetare betalas.

EVM Nyckelfunktioner och fördelar

Här är de viktigaste funktionerna och fördelarna med Ethereum Virtual Machine (EVM):

  • Anses som hjärtat av Ethereum
  • Hjälper användare att köra skript
  • Utförande av smarta kontrakt
  • Tillhandahåller säkerhet för Ethereum-plattformen
  • Det är väldigt enkelt att använda
  • Spela en roll i att revolutionera stora sektorer
  • Förhindrar dubbla utgifter

I slutändan vill jag säga att Ethereum Blockchain är programmerbar. Det låter sina användare skapa sin egen verksamhet. Dessutom tillåter det utvecklare att skapa mer decentraliserade applikationer. De inkluderar alla kryptovaluta. Men deras funktion är inte begränsad där. som DApps som Metamask och andra.

Så, om du är intresserad av att veta mer om det på avancerad nivå. Bli uppdaterad med våra nya kommande artiklar. Å andra sidan kan du ta reda på våra andra artiklar.

Leave a Comment

Your email address will not be published.