Vad är Dogecoin?  En nybörjarguide för att investera i DOGE

Vad är Dogecoin? En nybörjarguide för att investera i DOGE

Dogecoin (DOGE), den populära kryptovalutan som ofta kallas “sarkastiskt meme-mynt, kom in i bilden 2013. Myntet blev populärt i ljuset av komisk motivation snarare än ett särskilt solidt behov av att tillfredsställa ett användningsfall. Den digitala valutan motiverades av meme “Doge”, som visar en bild av en Shiba Inu – en japansk hundras – som sitter, tassarna kollapsade över varandra. Text överlagrar bilden av hunden, med fraser som främjar besynnerlig språkstruktur.

Dogecoin fick sin motivation från den avledande och oberäkneliga kulturen i det allmänna digitala valutaområdet, som ursprungligen började rama in 2009 med lanseringen av Bitcoin (BTC). Efter Bitcoin – en blockchain-baserad tillgång som kan flytta och lägga undan värde – kom många andra kryptoresurser, som främjade olika fördelar, som ytterligare integritet.

Bitcoins kod är öppen källkod som flera projekt har använt för att göra separata kryptoresurser och blockkedjor. Efter att Litecoin (LTC) och, på detta sätt, Luckycoin (LKY) gjordes beroende av Bitcoins kod, använde mjukvaruingenjörerna Billy Markus och Jackson Palmer Luckycoins kod för att forma Dogecoin, inom några timmar för att avsluta jobbet.

Palmer och Markus drog sig ur Dogecoin-projektet åren efter att de gjorde det. Markus sålde sin hög med Dogecoin 2015, och hans innehav uppskattades vid den tidpunkten vara ungefär lika begagnade som begagnade Honda Civic.

Användningsfall för Dogecoin

Dogecoin har haft ett fascinerat lokalsamhälle under ganska lång tid, men blomstringen kring resursen flyttade dess kostnader till att överskrida höjder 2021. Det faktiska myntet har i alla fall inte särskilt många slående höjdpunkter som skulle föreslå att det kan ta över som världens dominerande pengar eller butik av betydande värde.

Nu är frågan varför inte Dogecoin kan bli den vanliga valutan?

Dogecoins inventering kan fyllas i som den primära förklaringen. Myntet åtföljer ingen begränsning av dess mest extrema mynttillgång. Konsekvent bryts 14 miljoner extra Dogecoin, vilket påverkar tillgångens värde. Omvänt, Bitcoin, till exempel, åtföljer ett ordentligt 21 miljoner mynt maximalt utbud, vilket ger den karakteriserad brist.

Dogecoin kan dock tänkas fyllas i som en typ av valuta för dricks eller betalningar, på webben eller i vilket fall som helst. Dess US-dollarpris är nästan mycket lägre per enhet än för andra kryptoresurser, som BTC, vilket tillåter kunder att arbeta med hela tal snarare än att köra i delar av BTC.

Å ena sidan ger DOGE ett intryck av att vara tänkbart mer genomförbart än Bitcoin som en värdebaserad tillgång, på grund av Dogecoins lägre enhetsvärde, dess spridning och dess utbyteshastighet. Myntets lokalområde har dessutom gjort DOGE intressant för standarden. Det är dessutom uppenbart, trots, att resursen skulle kunna gå samma väg som många tidigare dille före den – att få kritisk offentlig uppmärksamhet under en period, men försumma att hålla som ett slags långväga svar för någonting.

Dogecoins specialiserade kosmetika sätter resursen framträdande framför Bitcoin vad gäller växlingshastigheter. Block bryts på Bitcoins blockkedjeliknande urverk. Block på Dogecoins blockchain kräver bara ett ögonblick för varje block. På detta sätt, även om varje block på Dogecoins och Bitcoins separata blockkedjor är en megabyte i storlek, skapar Dogecoins blockchain fler rutor på ett liknande mått av tid. Bitcoins frånvaro av växlingshastighet har noterats tidigare; om än på lång sikt har Bitcoin i ännu högre grad setts som en resurs med betydande värde.

Priset och dess historia

Från och med 2013 har Dogecoin vanligtvis växlat mot under 0,01 USD per mynt. I mitten av 2018 slog Dogecoins värde upp till cirka 0,018 $, och faller följaktligen ner under ett öre under de kommande månaderna och en lång tid.

Mot början av januari 2021 flög Dogecoins kostnad tillbaka över $0,01 under en kort period. Dessutom gav tillgången ett betydande värderally i slutet av januari, när Dogecoin svämmade över till cirka $0,07 per mynt på bara två ljus från dag till dag eller ett 48-timmars tidsfönster.

Flera dagar efter faktumet slutade tillgången till cirka 0,088 USD per mynt. Efter en minskning ner till $0,04-territoriet kombinerades myntets kostnad under en riktigt lång tid, vilket banade vägen för dess snabba vertikala värdekörning. I maj 2021 byttes Dogecoin till en kostnad som knappt understiger $0,74. Denna dramatiska ökning bestäms tydligen till stor del av marknadsföringen kring resursen, precis som tillgångens lokala område av intresserade medlemmar.

Gemenskap och marknadsföring

År 2020 gav TikTok-användarna en anmärkningsvärd hänsyn till Dogecoin med ett slutmål att få folk att köpa tillgången, i tillit till att myntet skulle stiga i kostnad. Dogecoin samlade väsentligt mer intresse under 2021, inklusive övervägande från en individ från den Reddit-baserade gruppen WallStreetBets. (Gruppen är känd för sin effekt på kostnaden för Gamestop-aktier i mitten av 2021). Runt timmen för GameStop-aktieöversvämningen i januari 2021, postade en Twitter-klient vid namn “WSB Chairman” en tweet, med tanke på om Dogecoin vid något tillfälle hade nått värdepoängen på $1. Dogecoins värde steg till generellt $0,07 efter tweeten.

På samma sätt som ökade Dogecoins framträdande plats 2021 kan det bara ha varit de Dogecoin-relaterade tweets som postats av Teslas vd Elon Musk. Tweets gick från kommentarer om myntets förbättring till en bild på en Rafiki som håller upp Simba (från filmen Lejonkungen), med Musks huvud limmat på Rafikis kropp och toppen av Doge-hunden limmad på Simbas kropp.
Olika sociala medieplattformar fyller i som grogrund för Dogecoin-konversationer, inklusive Reddit. Under sin guldgruva 2021 flödade Dogecoin-relaterade förfrågningar över Google, Twitter underlättade en hel del chatt som identifierades med resursen, och de populära medierna gav den digitala tillgången sändningstid. Endagsväxlingsvolymen för Dogecoin steg också förbi Bitcoins på inte mindre än en händelse 2021, med miljarder dollar av myntet utbytt.

Åren efter Dogecoins början visade sig vara häpnadsväckande, med berättelser om hacks, Dogecoin-målade käcka fordon, och himlen var gränsen därifrån. Bland berättelserna är det sätt på vilket donationer genom Dogecoin hjälpte till att lagra Jamaicas nationella boblag för dess olympiska lopp i Sotji 2014.

Hur köper och säljer man eller spenderar DOGE?

Steg för steg instruktioner för att köpa och sälja DOGE:

Att köpa och sälja Dogecoin är inte normalt för att byta ut de flesta andra stora kryptotillgångar. Marknaden erbjuder olika kryptovalutaaffärer där man kan köpa eller sälja myntet med hundtema, inklusive olika affärer för USA. Att köpa DOGE på en kryptohandel kräver att man flyttar fiat-pengar (US-dollar, och så vidare), stablecoins eller andra kryptoresurser för en kryptohandel och att man efteråt köper myntet med dessa tillgångar. Användare kan på samma sätt sälja sin DOGE och skicka kontanter eller krypto från handeln.

Dessutom kan investerade individer också köpa eller sälja DOGE ansikte mot ansikte. Det vanligaste sättet att köpa och sälja Dogecoin är som Bitcoin. Det finns ett antal steg där parterna kan köpa DOGE, av vilka några tillåter köp med hjälp av betalkort.

Hur förvarar man DOGE?

Att lägga undan Dogecoin-innehav är också en punkt värd att diskutera. Användare kan hålla DOGE på kryptohandeln där de köpte tillgången, även om denna teknik ger innehavare tänkbart mindre kontroll över sina tillgångar.

Dogecoin-innehavare kan på samma sätt förvara sina mynt i en individuell plånbok. Dessa plånböcker åtföljer mer framträdande säkerhet och skyldigheter, men ger användarna större flexibilitet när det gäller att lägga undan sina tillgångar. Utrustning och närliggande plånböcker fylls i som två troliga val. En användares plånbok för ett beslut bör vara utrustad för att hålla Dogecoin, hur som helst. Att lägga undan DOGE från en kryptohandel kräver att myntet skickas till den idealiska plånboken från handeln.

Var ska man spendera DOGE?

Hur kan en innehavare spendera sin DOGE? Ett val är att skicka det till en kryptohandel, sälja det och sedan ta ut eller flytta pengarna som förvärvats från affären. Användare kan på samma sätt sälja sin DOGE för fiat medan de överför den till sitt kryptokort, och så att säga fortsätter utgifterna från Dogecoin. Dessutom gjorde Dallas Mavericks från National Basketball Association (NBA) vägen för betalningar genom Dogecoin för produkter och biljetter 2021.

Grunderna bakom DOGE

På den tekniska sidan har Dogecoin sett fortsatta uppdateringar på lång sikt, exponerade på resursens Github-sida.

Förutom händelseförloppet förblir Dogecoins avgifter ett försäljningsargument för resursen. Vid en viss tidpunkt i maj 2021 kostade den normala Dogecoin-bytesavgiften cirka 2,52 USD – en topp så långt som tidigare och efterföljande nivåer. Sådana avgifter ses som låga i kontrast och utbyteskostnader ses i andra kryptoresurser då och då.

Ändå kan få DOGE-ägare faktiskt orsaka värdevågor någon gång i framtiden. Oavsett dess enorma lager, marknadsför Dogecoin olika plånböcker som innehåller en viktig del av DOGE:s kompletta myntförråd. Ungefär hälften av resursens absoluta lager finns på ungefär 20 Dogecoin-plånboksadresser.

I den utsträckning Dogecoin-brytningen går, litar man på kritiska framsteg av DOGE för att fortsätta komma in i ekosystemet genom gruvdrift, vilket orsakar inflation.

Leave a Comment

Your email address will not be published.