USDC stablecoin har nått 50 miljarder dollar i sin kapitalisering.

USDC stablecoin har nått 50 miljarder dollar i sin kapitalisering.

Skaparen och VD:n för företaget “Circle” Jeremy Ellair sa: från och med 2019 har USDC stablecoin stigit i börsvärde med 10 000 procent och nått 50 miljarder dollar.

VD:n för detta företag lämnade ett meddelande på Twitter: för tillfället vinner Circle marknaden från Tether, och USDT stablecoin har nått 50 miljarder dollar och fortsätter att växa. Den totala volymen av denna valuta är cirka 177 miljarder dollar, vilket är cirka 9,7 procent av den totala volymen av kryptovalutor på marknaden. Det skedde en ökning av USDT stablecoins till 29 procent, och den allmänna dominansen av USDT kännetecknas av en minskning till 45 procent. Till exempel kännetecknas februari 2021 av 74 procent för Tether-valutan och 16 procent för Circle-valutan.

CryptoDredge v0.8.4 NVIDIA CUDA Högpresterande gruvarbetare Windows

2021 ökade USDT stablecoin sin marknadsandel med 987 procent. Företaget Tethers kryptovaluta visade tre gånger mindre tillväxt – 275 procent 2021.

Allaire noterar att förra året kännetecknades av registrering av mer än 4,6 miljoner poäng med aktivitet och överföring av mer än 2,5 biljoner dollar i utrymmet för stablecoin-kryptovalutan. Denna valuta utför sitt arbete genom interaktion med 8 olika blockkedjor, har förmågan att arbeta med mer än tvåhundra protokoll på marknaden av 180 stater och 34 olika börser för kryptovalutatransaktioner. För tillfället kännetecknas Tether fortfarande av ledarskap på marknaden för stablecoins kryptovaluta, men Circle, som i sin tur stöds av Goldman Sachs, kännetecknas av att Tether har förskjutits från marknadsutrymmet.

2021 kännetecknades av uttalandet av P. Johnson som partner till Jump Capital, som genomför investeringsprocesser inom områdena finansteknik och kryptovalutatransaktioner. Han sa att nyckelmarknadsökningen för stablecoin-krypteringsvalutan kommer att skapas genom UST/USDC, vilket kommer att ske tillsammans med förskjutningen av USDT från marknaden. Circle Company kommer att utöka projekt som har USDC-stöd. Till exempel, hösten 2021, lanserades ett stablecoin på Hedera Hashgraph-plattformen. Därefter lanserade Circle USDC stablecoin på Avalanche-plattformen.