Peer to Peer-transaktion Ny 3 Definition och bästa guide

Helt enkelt att säga att alla typer av transaktioner är Peer to Peer-transaktion. Om någon gjorde transaktioner med sedlar, betalkort, kreditkort eller onlinebetalningar anses alla typer av transaktioner vara en peer-to-peer-transaktion.

Men det senaste året har dess definition utvecklats på nya sätt i vägen för utbyte i enlighet med tekniken. Det beror inte på den traditionella betalningsmetoden. Det handlar om att ta med bekväma alternativa betalningsmetoder.

Peer to Peer-transaktion

Peer to Peer-transaktion

Det kan definieras som transaktioner från person till person, P2P-transaktionereller P2P betalningar. Det är en person-till-person förmedlande betalningsprocess. En person kan överföra sina betalningar omedelbart genom peer-to-peer-transaktioner med hjälp av en mobil enhet eller dator med tillgång till internet.

I detta betalningssystem är varje användare kopplad till sitt bankkonto. Det kan vara en-till-en eller ett till fler än ett bankkonto.

När P2P betalningsansökningar för transaktionen registreras transaktionen i applikationens kontosaldo.

Födelse

Det välkända företaget PayPal lanserade Peer-to-peer-transaktionen för att hjälpa e-handeln. Det fokuserade också på att hjälpa individer att göra sina elektroniska transaktioner. Dessutom 2002 online-återförsäljare eBay acceptera PayPal för att nå en massiv skala.

Hur fungerar peer-to-peer-transaktioner?

Det är bara en enkel sak efter att du har skapat ditt konto. Generellt sett spelar det ingen roll vilken plattform du använder, men du måste registrera dig för att få tillgång. Länka sedan kontot till ditt bankkonto, betalkort eller kreditkort.

När du har registrerat dig på ditt konto kan du hitta dina vänner med e-post-ID, användarnamn, s eller kontakter.

Peer to Peer-transaktion

Efter denna process är det bara ett klick för dig att skicka och ta emot pengar. Välj vem du ska skicka pengarna till, ange beloppet, skriv in betalningsorsaken i ditt önskemål och skicka till sist transaktionen. Det är allt för att göra en transaktion i P2P-transaktionen.

Beroende på vilken tjänst du tillhör kommer transaktionen att ta tid från en sekund till 3 dagar.

Många ansökningar lagras i din applikation tills du frigör dessa belopp på ditt bankkonto.

Fördelarna med P2P

Det är den senaste betalningstekniken för att göra alla typer av transaktioner inom några ögonblick och i ett enkelt system. Säg bara att det är enkelt, bekvämt, lätt att använda och kompatibelt med alla enheter.

Dessutom, som vi har nämnt ovan, är att göra transaktionen bara ett klick i detta system, vilket skapar mer flexibilitet.

Det upprätthåller inga mellanhänder för att göra transaktionen. Det betyder att den inte tar betalt för dyra betalningar, serviceavgifter eller annat.

Man kan göra transaktioner även på sociala medier, som Facebook. Andra traditionella finansiella företag, som Visa-kort och Master Card, engagerar sig också i detta system.

Potentiella risker

Det finns många hackare när de använder Bitcoin-transaktioner eller andra. Men den enda risken i detta system för transaktionen är inte återbetalningsbar. Eftersom det inte finns några mellanhänder under transaktionen, om någon gjorde en felaktig transaktion, kan han/hon inte få tillbaka den.

Dessutom finns det några Peer Peer-transaktionsleverantörer som behåller bedrägeri- eller lågsäkerhetsrisken.

För att undvika alla slags bedrägeritransaktioner föreslår vi att du gör transaktioner endast med de personer du känner och som finns i dina kontakter.

Är det rätt för ditt företag?

Uppenbarligen använder otaliga människor över hela världen Peer Peer-transaktioner. Det hjälper till att göra deras affärstransaktioner snabbare, enklare och vänligare. Eftersom det är värt transaktionsmediet.

Vilken ska du använda?

Bli bekräftad och använd rätt Peer Peer-transaktion för ditt företag. Skriv en kommentar om P2P-transaktionstjänsten som du föredrar att använda.