Kryptovaluta handlar om ekonomisk frihet

Kryptovaluta handlar om ekonomisk frihet

Det kom under press i maj när tech-miljardären Elon Musk skickade handlare i raseri genom att nämna kryptovalutor och säga att Tesla inte längre skulle använda Bitcoin som betalningsmedel på grund av oro för kryptovalutors inverkan på fossila bränslen. 50-åringen sa att biltillverkaren skulle acceptera Bitcoin som ett betalningsmedel i framtiden om miljöriskerna med att bryta kryptovalutan minskar. Det bör noteras att värdet på Bitcoin och andra kryptovalutor har upplevt lägre volatilitet de senaste dagarna efter vd Elon Musks tweet.

Bitcoin nådde till exempel 40 000 dollar någon gång sedan innan den föll kraftigt när Kinas centralbank intensifierade sina tillslag mot kryptovalutor. Sedan början av juni har den sjunkit ytterligare under oro över dess användning i ransomware-attacken på Colonial Pipeline. Medan kryptovalutor har hamnat i en sväng, har vissa mynt som Ethereum rört sig i takt med Bitcoin.

En bubbla?

Utflöden från kryptovalutor har ökat de senaste månaderna, vilket tyder på att investerare går över till säkrare, långsiktiga tillgångar. Den senaste nedgången var den kraftigaste ökningen av Bitcoins värde på mer än ett år, och analytiker är oroade över en potentiell bubbla på kryptovalutamarknaden, där Bitcoin-priserna tillfälligt har mer än fördubblats sedan början av 2021. Bitcoin har det största börsvärdet, det högsta myntet värde och största användarnätverket. I en nyligen genomförd Bank of America-undersökning i juni sa 81 % av de tillfrågade fondförvaltarna att Bitcoin var en bubbla.

UMcN704P0M4pIpaWmfAlHhTGUJQyp5EixJZVjJUgdlo LI9Vl15cekswV2PGAlGx7w19dcHzleXe6i2JwQn7lkeYClch4TLsUYGiWyjeu5gpTPEGzPFlTdxi

Trots det faktum att kryptovalutan medför mycket mer risk än någon annan investering har det skett en enorm uppgång och nedgång i värdet på de främsta kryptovalutorna. Det finns dock flera positiva utvecklingar som har förhindrat kollapsen av virtuella mynt.

Kryptovalutaparadigmet som inleddes med introduktionen av Bitcoin (BTC) 2008 inspirerade en ny teknisk och social rörelse. När Bitcoin- och Blockchain-teknologin tog fart, fick den acceptans bland börsoperatörer som CME och CBOE, Wall Street Investment Banks och mobila betalningstjänster som Square (SQ).

Kryptovalutamarknader visar att åtta av de tio främsta kryptovalutorna har lidit förluster under 24 timmar från middagstid den 13 juli. Människor i åldern 20 till 39 drabbades hårdast och stod för 44 % av de rapporterade förlusterna, sa Federal Trade Commission.

Efter år av rekordhög tillväxt har kryptovalutor gått igenom turbulenta tider och oförutsägbara prisförändringar. Stora kryptovalutor tappade vägen, med Bitcoin, Ether och Dogecoin som föll med mer än 10 % under fortsatt konsolidering och låg volatilitet när tjurar och björnar kämpar för dominansen av kryptovalutamarknaden.

Bitcoin var inte den enda kryptovalutan som kände de första effekterna, och resten av topp 10 såg också prisnedgångar. Dogecoin, som grundades som ett skämt 2012 och vars aktier skjutit i höjden, har drabbats av en betydande tvåsiffrig värdeminskning när Kina slår till. Kryptovalutamarknaden speglade den svaga trenden på traditionella marknader, med stora globala aktieindex i rött mitt i oro över USA:s tillväxtutsikter och rädsla för ökande COVID-fall och deltavarianter.

Bitcoins nådde en bottennotering i juni när marknaden kraschade med 10 000 % då överskuldsatta spekulanter tvingades sälja. Priset på en Bitcoin var 238 172,82 dollar före den senaste kraschen, enligt Coinbase.

BgyESizWYff4gwBq6mI2nEJIAtp1MC8quiPaKXG1sKK CJAh KVXEb WqsEQbvcvGyUxdLxS OQqN6n ZEJz2sZ ZW 4cC6IXyqEWsu7ihvV3IHoz4iHCBUx1

Läs mer: Välkommen till Bitcoins värld – Game On!

Upp- och nedgångar – litet värde och oklar potential

Kryptovalutor kan ha ett namn, men tusentals olika virtuella valutor utgör den växande marknaden och drar till sig investerarnas uppmärksamhet. Det finns tusentals kryptovalutor, varav de flesta har litet värde och oklar potential. CoinDesk, den ledande nyhetskanalen för kryptovaluta, har en CoinDesk 20-lista över de mest populära kryptovalutorna att köpa och sälja.

Utbildningsmaterial om kryptovalutor finns tillgängligt, liksom tillgängliga guider för millennials inom kryptovalutaområdet. Altcoins är på uppgång, och det är bra. Paraguay blir det andra landet att införa ett lagförslag som tillåter Bitcoin som lagligt betalningsmedel i El Salvador. Landet meddelade att det kommer att dela ut Bitcoin till ett värde av $30 till alla vuxna i landet.

Bitcoin var ursprungligen tänkt som digitala kontanter, men spekulationer ledde till skapandet av Bitcoin Cash-krypto, en variant av Bitcoin. En grupp som vill att Bitcoin ska förbli internetpengar har splittrats, eller, i krypto-jargong, “splittrat” ​​för att skapa Bitcoin Cash. Medan priset på Bitcoin har varit volatilt och fortfarande är en lämplig valuta, hävdar förespråkare för Bitcoin Cash att detta var poängen med Bitcoin från början.

Att ta itu med uppgången i Bitcoins värde på allvar är en förutsättning för utmärkta riskbedömningsmodeller, eftersom det är svårt för kunder att se de tänkbara konsekvenserna av kryptospekulation utan att kapitulera inför uppgången. Av denna anledning, trots överutbudet på marknaden, har jag utvecklat ett intresse för BTC, och stabila mynt som USDT används för att kontrollera 70% av handeln med kryptovaluta.

De röda flaggorna

När konsumenter upptäcker ett bedrägeri vänder sig en person eller organisation till dem med garanti för en enorm avkastning på investeringen när de skickar dem kryptovalutor, sa FTC. För mer information om investeringsbedrägerier i kryptovaluta och hur du undviker det, besök FTC:s webbplats på ftc.gov/cryptocurrency. En annan röd flagga är när personen eller gruppen insisterar på att betala för kryptovalutor och hävdar att de har ett bättre sätt att öka sina besparingar med kryptovalutor, sa byrån.

2021 kommer att se stora genombrott och prestationer inom kryptovaluta-trender som kommer att forma framtiden för finans. Det är nu dags att hålla ett öga på nyheterna om kryptovalutor för att se till att vi har hört talas om de mest intressanta och störande mynten som introduceras och tänjer på gränserna för kryptovalutaindustrin.

Läs mer: De bästa myterna om kryptovalutor

När vi närmar oss slutet av 2021 (undrar fortfarande hur det har tagit slut) dyker nya utvecklingar upp i kryptovärlden varje dag. Populariteten och priserna för Bitcoin, Dogecoin och Ethereum fortsätter att stiga, liksom onlinebedrägerierna som är förknippade med dem. Under de kommande sex månaderna kan vi förvänta oss att fler kryptovalutor kommer att introduceras och kryptovaluta-trender kommer att dominera världen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.