Intel tillkännager Mining Chips första kunder: BLOCK, Argo Blockchain och GRIID

Intel tillkännager Mining Chips första kunder: BLOCK, Argo Blockchain och GRIID

Kanske kommer Intels beslut att gå in på den globala Bitcoin-gruvmarknaden vara en historisk händelse i år. Raja Koduri, Vice President och General Manager för Accelerated Computing Systems and Graphics Group, berättade kort om företagets strategi på detta område.

Enligt Koduri har Intel gjort realiseringen av blockkedjepotentialen till sin huvudsakliga uppgift och utvecklar högeffektiva datortekniker med lägsta möjliga energikostnader. Bolagets planer är mycket mer omfattande än väntat. Deras lösning har sin egenhet, som andra företag strävar efter.

Intel tillkännager också utsikterna för effektiviteten av sitt bidrag till blockchain-teknik. Intel har åtagit sig att använda ett transparent och säkert system för blockchain och överväger möjligheten för andra företag att använda dessa nya teknologier.

Gruvdrift med TonGetminer: guide

De nya gruvchipsen kallas “acceleratorer”, men är de pålitliga och stabila, som Intel hävdar. Intels forskning har bedrivits i många år och syftar till att förbättra tillförlitligheten hos kryptografi, hashmetoder och ultralågspänningskretsar. Enligt de senaste uppgifterna kommer Intels senaste kretsutveckling att ge en acceleration med mer än tusen gånger, prestanda kommer att förbättras jämfört med de vanliga grafikprocesserna för gruvdrift baserade på SHA-256.

Företaget strävar efter att stänga människors missnöje över att gruvdrift förbrukar för mycket energi. När allt kommer omkring kommer de förbättrade egenskaperna hos Intel-produkter att förändra strukturen för gruvdrift till förmån för ekologi

Förmodligen kände andra företag till Intels planer på att släppa ett chip för bitcoin-brytning. Enligt Raja Koduri kommer accelerationschippet för Bitcoin i år att vara tillgängligt för köp. Företaget tar direkt kontakt med kunder som ger stöd för en stabil utveckling. Argo blockchain, BLOCK (tidigare Square) och GRIID-infrastruktur kommer att vara de första kunderna av den nya produkten. Projektets arkitektur är baserad på en så liten bit kisel att den har minimal påverkan när det gäller försörjning.

Ett energisnålt ASIC-chip med ultralåg spänning från Intel kan bli en mycket viktig händelse för gruvindustrin. Nu finns det brist på marker, på grund av detta är uppkomsten av nya gruvarbetare försenad. Och Intels utveckling kommer att hjälpa USA och resten av västvärlden att lösa detta problem.

Bitcoin-gruvarbetaren med öppen källkod som utvecklas av Jack Dorsey har betydande vikt. Kiselchippet är den enda delen av ASIC-maskinen som inte är så lätt att hitta. Och när problemet löses av ett stort företag som är branschledande med stor produktionskapacitet. Om alla planer går i uppfyllelse, väntar gruvdrift på ett stort steg framåt

Chipprojektet är väldigt viktigt för Intel just nu, de har stora förhoppningar på det. Koduri sa att företaget också vill utveckla anpassade kiselplattformar optimerade för kundernas arbetsbelastningar, inklusive blockchain och andra alternativ för hårdvaruacceleration. I framtiden är det planerat att introducera dessa teknologier i andra datoreffektiva lösningar.