Förenade Arabemiraten förbereder förordning för att attrahera globala kryptojättar och bygga gruvdriftekosystem

Förenade Arabemiraten förbereder förordning för att attrahera globala kryptojättar och bygga gruvdriftekosystem

Enligt Bloomberg har Förenade Arabemiratens regering planer på att inom en snar framtid lansera utfärdandet av federala licenser som gör det möjligt för stora företag i gruvsektorn i världsklass att officiellt engagera sig i aktiviteter. Enligt idén från myndigheterna i Förenade Arabemiraten, genom att öka antalet VASP:er (virtual asset service providers), kommer det att vara möjligt att bli ett gruvcentrum i nivå med Singapore och Hong Kong. Man planerar också att skapa ett eget ekosystem för brytning av kryptovalutor

Securities and Commodities Authority, det lokala tillsynsorganet, kommer snart att avsluta arbetet med ändringar av lagstiftningen som tillåter VASP att bedriva sin verksamhet i Förenade Arabemiraten.

Ett stort företag Binance, engagerat i de största volymerna av handel med kryptovalutor, har för avsikt att vara lokaliserat i Förenade Arabemiraten. Genom att legalisera sådana företags verksamhet kommer Förenade Arabemiraten att bli en betydande konkurrent till andra kryptocenter. Hongkong och Singapore förbereder också ett antal dokument för att reglera gruvföretag och deras produktiva arbete.

Custom Resolution Utility (CRU) | gratis nedladdning | Senaste versionen

I vissa delar av Förenade Arabemiraten har VASP:er redan legaliserats, de kan redan arbeta genom att betala skatt. Redan 22 företag relaterade till kryptovalutor har fått licenser. Lagförslagen kommer också att föreskriva sanktioner för bedrägeri på detta område. Myndigheterna vill reglera denna bransch, inte helt begränsa dess verksamhet.