Bitcoin, Ethereum, Dogecoin har en "fruktansvärd" start på 2022 - varför denna analytiker tycker att kortsiktigt ser "ful" ut

Bitcoin, Ethereum, Dogecoin har en “fruktansvärd” start på 2022 – varför denna analytiker tycker att kortsiktigt ser “ful” ut

De senaste uppgifterna om värdet av kryptovalutor.

Bitcoin har inte förändrats i värde på grund av en nedgång i kapitaliseringen på den globala marknaden med 1,2% till 1,9 biljoner dollar. Under det senaste dygnet har Apex ökat med 0,1 procent till $41 778,88. Under veckan sjönk BTC med 11,45 procent. Ethereum ETH ökade med 1,4 procent till $3 149,96 per dag. Men på en vecka har detta mynt tappat 17,4 procent i värde. Dogecoin DOGE föll 0,6 procent till 0,15 dollar. Under veckan minskade värdet på detta mynt med 13 procent. Shiba Inu (SHIB) steg med 1,35 procent till 0,000028 USD per dag. Under veckan minskade värdena på denna valuta med 16,6 procent.

Enligt CoinMarketCap var de bästa spelarna under den senaste dagen Chainlink (LINK), UNUS SED LEO (LEO) och Internet Computer (ICP).

Custom Resolution Utility (CRU) | gratis nedladdning | Senaste versionen

LINK hoppade 7,8% till 27,89 $, LEO steg 7% till 3,84 $ och ICP steg 6,4% till 33,78 $ under denna period.

Ekonomen och handlaren Alex Kruger sa på sitt Twitterkonto att den amerikanska centralbankens policy under lättnaden på grund av Coronaviruset har tappat relevans. Cirka 120 miljarder dollar i månaden har avsatts för det, Alex menar att kostnaderna måste minska med minst 50 miljarder dollar. Om centralbanken skär ner 80 miljarder dollar kommer de att behöva ytterligare 120 miljoner dollar för att ta ut det nödvändiga beloppet (200 miljarder dollar). Allt detta kan ha en skadlig effekt på kryptovalutor. Kryptovalutor gynnas av en mjukare penningpolitik, och de kan drabbas av en tuffare.

“Fear and Greed-index” nådde nivå 10 under helgen, vilket är den lägsta nivån sedan den 21 juli förra året. Enligt de senaste uppgifterna visade detta index, som sträckte sig från 0 till 100, nivån på “Extreme Fear” och låg på nivå 23.

Edward Moya, senior marknadsanalytiker på OANDA, tror att en så deprimerande start på året för kryptosfären beror på det växande intresset för andra produkter, i synnerhet NFT. Om Bitcoin-nivån bryts kan det påverka Ether. På lång sikt kommer båda ledande valutorna att växa, men just nu är indikatorerna en besvikelse. Enligt medförfattaren till Ethereum, Buterin, var projektet inte helt slutfört och på grund av detta påverkade massanvändning situationen med värdet av mynt.

Enligt Glassnode har andelen oanvända Bitcoin-transaktioner (UTXO) i vinsten (7-dagars glidande medelvärde) sjunkit till en 17-månaders lägsta på 83,9 procent. UTXO indikerar antalet mynt som återstår efter att transaktionen är slutförd; medan högre procentsatser indikerar toppen av marknaden, kan lägre värden indikera botten.