Allt du behöver veta om eter och dess värde

Allt du behöver veta om eter och dess värde

Bitcoin har den bästa positionen som världens första och största kryptovaluta. Myntet förmedlar värde beroende på dess situation som en butik av betydande värde utrustad för att utöva aktning runt om i världen och nästan enklare än andra jämförande resurser, som guld. Ethereums resurs, Ether (ETH), har ett alternativt erbjudande, till synes betydelsefullt av olika anledningar.

Ethereum får sitt värde från olika element, inklusive gasavgifter, dess användning som försäkring, dess kapacitet att lånas ut och förvärvas, dess användning som handelsmekanism för utbyte och NFTs [nonfungible tokens], och hur det tenderar att markeras för intäkter. Det har dessutom teoretiskt värde och får utökad övervägande och premie från institutionella finansiärer.

Historien om Ethereum

Ethereum är nätverket som dess säljbara mynt, ETH, körs på. Ethereum grundades 2015 på en idé från en programmerare vid namn Vitalik Buterin ungefär två år tidigare. För att uttrycka det klart, Ethereum fungerar som en scen där ingenjörer kan bygga projekt och lösningar. Ethereum-nätverket har förvandlats till en stapelvara i kryptorymden under lång sikt, med många aktiviteter beroende av det. Ett enormt antal inledande myntbidrag använde Ethereum 2017 som ett subventionerande fordon. Kryptoresurser som är beroende av Ethereums blockkedja kallas ERC-20-tokens, trots att ERC-721-tokens likaledes existerar som icke-fungibla tokens baserat på organisationen.

Vid den tidpunkt då ett företag expanderar på Ethereum, kan det åtfölja en resurs för användning i den miljön. Den resursen skulle nästan säkert vara en ERC-20-token. Trots det är det inte extraordinärt att aktiviteter byter över till sin egen mainnet blockchain efter att de skickats till en början på Ethereums blockchain.

En betydande del av kryptons decentraliserade penningområde började dessutom på Ethereum, med decentraliserade affärer beroende av Ethereums blockchain som underlättade utbyte under en mycket lång tid relaterad till specialiteten. DeFi tillåter medlemmar att skaffa och låna kryptoresurser, bland olika förmågor. Som Melker antyder kan ETH ha inflytande på detta biologiska system. Ethereum-växlings- eller transaktionskostnader kallas gaskostnader.

En del av ETH:s värde identifieras med gasavgifter. Oavsett vilken tidpunkt en individ skickar ETH, bör de betala ett specifikt mått av myntet för att betala för utbytet – en jämförande idé med de utgifter som kunder betalar när de skickar Bitcoin (BTC).

En stor skillnad med ETH är ändå att sändning av ERC-20-tokens medför gasavgifter. För att skicka ett ERC-20-token bör transaktören också hålla ETH i en liknande plånbok för att betala för utbytet. Utbyte på DEX åtföljer också gaskostnader. Någon kan köpa och hålla ETH för gaskostnader, vilket ger myntet en basgrad av intresse på utkik.

Under DeFi-explosionen 2020 såg Ethereums organisation hög trafik, vilket ökade gaskostnaderna till alltför höga nivåer. Höga växlingskostnader fortsatte in i 2021. Med tanke på information från YCharts kostade en normal ETH-växling 39,49 USD i februari 2021 – väsentligt högre än nivåerna som registrerades år tidigare. En kostnad på cirka 1–2 USD skulle ses som typiskt.

“Ethereums genomsnittliga transaktionsavgift mäter den genomsnittliga avgiften i USD när en Ethereum-transaktion behandlas av en gruvarbetare och bekräftas”, noterar YCharts på sin webbplats.

De digitala tillgångarna och deras spekulationsvärde

Teorin kan ha sin del i ETH:s värde som resurs. Finansiella finansiärer kan köpa ETH-mynt som en satsning på Ethereum-organisationens tänkbara framtida prestation och mottagande i standardvärlden. ETH:s kostnad kan faktiskt också adressera hypoteser om uppnåendet eller besvikelsen av en del av kryptoverksamheten, givet antalet satsningar baserade på organisationen.

Tyler Winklevoss, den främsta supportern och VD för Gemini kryptohandel erbjöd denna synvinkel i ett möte med Casey Adams, en affärsperson och podcaster, i december 2020. Winklevoss kontrasterade kryptoindustrins framsteg med webbens framsteg, trots det faktum att att lägga resurser på en liten del av webben under dess första år, annat än genom indirekta tekniker, skulle ha visat sig vara besvärligt.

Att köpa ETH erbjuder skenbart den typen av fragmentariska spekulationer om ett mer omfattande skapande område. Winklevoss förtydligade genom att kontrastera ett sådant köp med teoretisk halvvägs racerbana, vilket skulle gynnas mer på rörelse snarare än på individuella raceresultat.

“Ether är samma sak för att indexera en del av Ethereum-nätverket, vilket är en […] decentraliserad global dator”, sa han. “Många människor likställer Ether med digital olja,” tillade han. “Om du vill komma in i kryptospelet är mitt förslag att äga lite Bitcoin, digitalt guld och äga lite Ether, digital olja, och med dem har du de flesta av dina baser täckta.”

Ethereum 2.0

Ethereums skalning har varit ett problem, som sett med CryptoKitties rådande mode 2017, och med DeFi frenesi som startade 2020. Ethereum 2.0 pekar mot en snabbare upplevelse, men omdesignen är en interaktion och har sett förseningar. Eth2 införlivar nätverkets förändring till bevis på insatsinnovation, som förlitar sig på att ETH håller minst en viss grad av värde, enligt Aditya Asgaonkar, en vetenskapsman vid Ethereum Foundation.

“Proof-of-stake bygger på premissen att om validerare gör något dåligt – om de försöker attackera systemet eller missköter sig på något sätt – så kommer de att straffas”, sa han under en LA Blockchain Summit-tavlan. “Dessa straff gäller för deras insats, som finns i myntet ETH, så ETH-priset måste vara större än noll för att straffen ska ha någon form av effekt i form av incitament,” tillade han.

På detta sätt behöver validerare en 32-Ether-insats för att kunna stödja organisationen. Validatorer som hjälper till att driva blockkedjan i ett PoS-ramverk betalas ut för måttet på engagemang för organisationen som de ger. Begäran producerad av validerare som samlar in Ether i grupper om 32 och suget efter att få avkastning från märkning driver marknadens intresse för valutan.

Det konkurrenskraftiga utrymmet

Med tanke på den mördande kryptomarknaden har Binance Smart Chain dykt upp som ett av de andra alternativen. Organisationen agerar jämförbart med Ethereum, med undantag för att BSC använder Binances BNB-mynt för växlingskostnader snarare än ETH, vilket indikeras av Binance Academys förtydligande av BSC.

De starka konkurrenterna inkluderar Cardano, Neo och många andra. Under lång sikt har möjligheten att tillskansa sig Ethereums nätverk varit ett intressant ämne. Att prestera bättre än Ethereum i dominans skulle vara enormt, med tanke på Ethereums breda användning.

På grund av det enorma antalet användningar, föremål och administrationer baserade på Ethereum, tjänar det dessutom på något som många kallar organisationens påverkan. “Organisationens inverkan är en egenhet genom vilken utökade kvantiteter individer eller medlemmar arbetar för ett anständigt värde eller administration,” förtydligar Investopedia och tillägger: “Internet är en illustration av organisationens inverkan. Till en början fanns det inte många kunder på Internet eftersom det var av lite värde för någon utanför militären och vissa undersökningsforskare.”

“I alla fall, när fler kunder fick åtkomst till Internet, levererade de mer substans, data och administrationer. Händelsernas vändning och förbättringar av webbplatser drog in fler klienter för att gränssnittet och arbeta med varandra. Eftersom Internet upplevde expansioner i rusningstid, erbjöd det mer värde, vilket fick organisationen att påverka.”

I grund och botten, ju mer något som används och baseras på, desto mer dominerande blir det, som en våg, och får kraft allt eftersom. På grund av Ethereum innebär organisationens påverkan ökat förtroende eftersom scenen är anmärkningsvärd och märkbar.

I kryptons ständigt föränderliga universum stiger och sjunker resurser i överflöd och kostnader. ETH har under lång sikt visat värdestyrka lika dominerande som en scen som ingenjörer kan bygga på. Situationens verklighet kommer att bli uppenbar så småningom, i alla fall, om en snabbare och billigare organisation kommer att överta Ethereum på lång sikt, eller sedan igen om Ethereum 2.0 kommer att skala blockkedjan för att tillfredsställa ett marknadsbehov.

Leave a Comment

Your email address will not be published.