Allt du behöver veta om Bitcoin och dess handel

Allt du behöver veta om Bitcoin och dess handel

Bitcoin har förändrat vårt sätt att leva; vi fullföljer transaktioner och gör betalningar. BTC kommer från en mystisk och okänd personlighet med en pseudonym person eller kanske en grupp, Satoshi Nakamoto, och är nu världens framtid. Idag är bitcoin allt vi vill ha – låt oss ta reda på hur bitcoins tillverkas, handlas och multipliceras över hela världen.

Var kan jag handla Bitcoin, eller hur kan jag investera i Bitcoin?

Gemini är ett gediget utbytesalternativ för nybörjare av alla årstider och kryptoentusiaster. Den vänder sig till dem med åtminstone grundläggande kunskaper om kryptovalutor och erbjuder många funktioner som passar dem som vill göra mer än att bara köpa och hålla bitcoins.

Vissa forum, inklusive Coinbase, tillåter användare att köpa bitcoin för så lite som två dollar. Traditionella BTC-börser fungerar som mellanhänder för handel och köp av bitcoin, men P2P-plattformar är ofta dyrare än de brukade vara. Två av Grayscales investeringsfonder, Grayscale Bitcoin Trust (med dess GBTC-ticker-symbol) och GrayScaled Ethereum Classic Trust (ETCG), handlar över disk; i huvudsak kan du köpa dem från många rabattmäklare.

Köparen erbjuder sig att köpa Bitcoins till ett pris som han är villig att acceptera. Det aktuella priset är spotpriset för bitcoin, så om en Bitcoin är 10 000 $ och någon vill ha 9 000 $, är maxgränsen för en inköpsorder som betalas för, det vill säga summan de erbjuder för att sälja Bitcoin för 9 000 $ eller mindre. I det här fallet tillhandahåller säljaren Bitcoin till det pris han är villig att acceptera.

I kryptoomvandlingar, såsom handel med Bitcoin (BTC) för Litecoin, baseras transaktionsavgiften på beloppet du handlar, vilket är $1,49 som standard. Till exempel, om Bitcoin handlas för $30 000 för 1 BTC, skulle du betala $301,50 för det beloppet, inklusive avgifter. Anta att du vill köpa Bitcoin till ett värde av $100 om det handlas mellan $3 000 och $1 BTC.

Om du vill köpa det minsta BTC – beloppet för ditt första köp, är det viktigt att veta att 0,00000001 BTC är 0,00000001 BTC, denominerat i Satoshis – som är den minsta Bitcoin-monterade enheten. Gemini’s Trading Minimum Coin är ett litet antal mynt som handlas för den minsta mängden Bitcoin som du kan byta, såsom 0,00001 BTC.

Minsta BTC som du kan köpa

Bitcoins är digitala och kan delas upp i upp till hundra miljoner bitar, så du behöver inte köpa hela. Mindre enheter tillåter människor att köpa Bitcoins i mindre valörer till överkomliga priser. Bitcoin-investerare kan köpa upp till en miljondel av en Bitcoin på de flesta börser, men det finns inget minsta köpbelopp som de kan genomdriva på sina börser.

Det finns några olika sätt att köpa Bitcoin och andra kryptovalutor, inklusive genom börser och traditionella mäklare. Det populäraste sättet att köpa är att använda en handelsplattform, men du kan även använda Bitcoin-uttagsautomater och peer-to-peer-börser för att köpa kryptovalutor. Det är bäst att köpa en liten mängd Bitcoin för din första transaktion i båda fallen för att säkerställa att din betalningsmetod, ditt växlingskonto och din plånbok fungerar korrekt.

Med kryptovalutabörser som Myntbas och några traditionella mäklare som Robinhood, kan du omedelbart investera i Bitcoin. Tanken är att investerare är villiga att betala mer för att köpa bitcoin på en traditionell börs utan att oroa sig för plånböcker och lagringsutrymme. För det första krävs ett minimibelopp för att investera i Bitcoin.

Att veta hur mycket du kan investera i den minsta mängden Bitcoin är avgörande. Anta att du menar allvar med att investera i Bitcoin och ser att du redan köper en stor mängd bitcoin själv. I så fall rekommenderar vi att du använder en Bitcoin-plånbok som är fokuserad på säkerhet. Heta plånböcker är designade för att lagra små mängder bitcoin som kan användas i vardagliga utgifterscenarier.

Måste läsa: En nybörjarguide till Bitcoin

Med framväxten av Bitcoin (BTC), världens första kryptovaluta, och den revolutionerande blockchain-tekniken, har många människor möjlighet att köpa BTC. När en gruvarbetare bryter med datorkraft, belönar BTC honom med små mängder av valutan. Sådant att (er) han också kan få för sitt gruvarbete och frilansarbete online i valutan för BTC som han har brutit.

Detta kanske inte verkar mycket, men när det gäller bråkdelen av beloppet som varje Bitcoin summerar till, köper du faktiskt krypto vid en tidpunkt som minskar det faktiska beloppet du investerar. Att köpa bitcoin och andra kryptovalutor kan vara ett underhållande sätt att utforska och experimentera med nya investeringar. Om du gillar tanken på daglig handel är ett sätt att köpa bitcoin och sälja den när dess värde förändras.

När en bitcoin har utvunnits uppmuntras gruvarbetare att slutföra transaktionen mot en avgift. Gruvarbetare kan låsa upp upp till 21 miljoner Bitcoins genom att bryta tills hela planetens förråd är slut. Det finns maximalt 21 miljoner Bitcoins eftersom vissa människor förlorar eller dör utan deras privata nyckelinstruktioner, men den faktiska mängden Bitcoins som är tillgängliga är miljoner mindre i omlopp.

En satoshi är en liten nämnare, en liten mängd av ett dataset i blockkedjan som behövs för granulära betalningar, och en millisatoshi är en hundradels miljarddel av en enskild Bitcoin.

Hur handlar man med Bitcoin?

Låt oss till exempel överväga Cash-appen.

Tryck på fliken Investera på hemskärmen i din kontantapp, tryck på Bitcoin, tryck på Plane-knappen, välj Skicka Bitcoin och ange sedan beloppet och adressen till mottagarens plånbok. Välj BTC eller krypto du vill köpa, välj den betalningsmetod du vill spendera den på, ange fältet “Minimumbelopp” och klicka på Hitta erbjudande. Om börsen inte tillåter dig att köpa Bitcoin kan du ge den en uttagsadress.

Vill du lära dig mer om Bitcoin och dess transaktioner? Läs det då här.

Leave a Comment

Your email address will not be published.